Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

En blå jul!

JulklapparSkapad av Per-Olof Diderot tor, december 13, 2012 23:17:27
Nu när snöflingorna dansar utanför fönstret i den kalla vinternatten är det underbart att lyssna på lite julmusik som värmer...

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post408

God Jul önskar Vinbloggen med julklappen - Collepiano Sagrantino di Montefalco 2006 från Arnoldo Caprai(nr 99018) 249 kr

JulklapparSkapad av Per-Olof Diderot fre, december 23, 2011 19:35:57
Den perfekta röda klappen!
Först vill jag passa på att önska alla trogna men även nytillkomna läsare en riktigt god jul. Och tack för att ni gjort det möjligt för bloggen att bli en av Sveriges mest lästa vinbloggar på kort tid. Det kostar mycket tid och pengar att underhålla en blogg av denna karaktären, men är lätt motiverat när det är så kul att få dela med sig av goda vin- och mattips till en växande skara med läsare...

För att presentera detta vin från oss alla på Vinbloggen till er alla, tar jag hjälp av min käre kollega och familjemedlem Padraig.


Nu över till vinet som kommer från Perugia provinsen (Umbrien) i mellersta Italien. Vinet är gjort på druvan Sagrantino som ger kraftfulla viner, perfekta för lång lagring. Färgen är purpurfärgad och doften fylld av ljuvliga toner av lavendel, körsbär och julchoklad. Smaken är nästan överväldigande bra med smaskiga nyanser av kakao, körsbär, plommon och färsk salvia. Fortfarande har vinet tydliga tanniner som antyder stor lagringskapacitet, men kan redan nu avnjutas med stor glädje. En perfekt julklapp för den som vill ha ett riktigt höjdarvin till ett överkomligt pris. Vinoraklet Robert Parkers utsände gav vinet 94/100 och mitt dubbla betyg blir för prisvärdhet 96/100 och för kvalitet 95+/100 och som kan bli mer på sikt.

God Jul!  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post307

d´Arenberg Noble Chardonnay Semillon 2010 (best. sortimentet nr 89411) 119 kr

JulklapparSkapad av Per-Olof Diderot mån, november 21, 2011 21:25:04
Årets första julklapp!
Stunden är inne då det är dags att planera för årets första julklappsinköp. Favoritproducenten d´Arenberg från Adelaide Hills i Australien har gjort det igen. Här är ett stort vinfynd som passar utmärkt till nyårsdesserten eller vinterns äppelpaj.

Är normalt sparsmakad med söta dessertviner, men ibland görs angenäma undantag då nektarn lockar.

Vacker som nyfunnen bärnsten från västerhavet. Doften är enorm med ljuvligt bedövande inslag av accaciahonung, choklad, vanilj, lime och citron. Smaken är överväldigande med nyanser av citron, päron, choklad, läcker smörighet, spansk honungsmelon och en avslutning med fina mineraler. Ett superfynd man inte kan vara utan och en given gäst på årets vinblogg galakväll i december.

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post296