Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

RIP Avicii

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot fre, april 20, 2018 19:43:36


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post650

En ny kärlek i våra liv

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot ons, december 06, 2017 18:27:19

Idag föddes mitt andra barnbarn Ida! smiley
Så tacksam för livet. Tänk vilken lycka att få ta del av och sprida kärlek till kommande generationer i familjen. Vi välkomnar Ida med all vår kärlek och lovar henne stöd så länge vi lever.
#stoltfarfar  • Kommentarer(1)//www.diderot.se/#post635

Semestra på Sicilien i närheten av Cefalù!

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot mån, april 17, 2017 16:18:28

Funderar du på att besöka den underbara italienska vulkanön Sicilien i sommar? I så fall har jag lite semestertips att förmedla till dig.


Vi besökte Sicilien för första gången förra sommaren och föll pladask för dess skönhet, havet, människorna, maten och vulkanvinerna. Men hur börjar man, när ön är stor och har så mycket att erbjuda? Eftersom vi hade med alla tre barnen och barnbarnet så fick det bli till att hitta en plats som kunde tillfredsställa oss alla. Och efter mycket sökande fann vi via Airbnb ett familjeägt paradis vid havet 20 minuters bilresa väster om Cefalù.


Egendomen heter Casa Vacanze Mare Nostrum och ägs av den helt underbara familjen Longo. www.claudiolongo.com Sonen Claudio pratar utmärkt engelska och kan ge dig bra tips på hur din/er resa skall bli så lyckad som möjligt. Casa Vacanze har hus/lägenheter för uthyrning i olika storlekar och en magisk pool som vetter ner mot havet. Om du känner för att tillbringa tid vid havet så är den milslånga stranden ett paradis för oss som älskar att bada, vandra, studera vackra solnedgångar och samla på stenar. (ligger bara 50 meter från poolområdet)När du tar bilen ut på huvudvägen finns två livsmedelsaffärer i närheten och jag kan garantera att du kommer bli lycklig över deras utbud. Den västerut mot Palermo är bäst på vin/kött/ost medans den österut mot Cefalù erbjuder ett gudomligt utbud av fisk och skaldjur (deras svärdfisk är den finaste jag någonsin fått tag i).

Vad finns i närheten av denna Medelhavspärla?
Ett besök till den bildsköna staden Cefalu är bara ett måste. Du parkerar nere vid stranden och går in till staden och möts av en unik vy. Vandra i gränder och gå upp mot toppen av staden där katedralen Chiesa di Cefalù ligger. Gå in i kyrkan och njut av skönheten, kanske du till och med får uppleva ett äkta Sicilianskt bröllop med alla välklädda gäster. När du kommit ut från kyrkan går du ner för trapporna och håller dig på vänster sida av piazzan. Här finner du en helig plats för oss glassälskare. Troligen världens godaste glass serveras på Serio Bar Dumo Gelatieri som gör allt för att svalka och behaga dig.


Shopping
Måste nämnas för en semester utan goda shoppingmöjligheter finns inte. Vi tog en biltur till http://www.siciliaoutletvillage.com/it (från Casa Vacanze tar resan 1 timma och femton minuter) som har +100 butiker och mer än väl värd att besöka. Är du mer sugen på en storstadskänsla så har även Palermo bra shopping http://www.forum-palermo.it/.

Vi kommer att återkomma till denna ljuvliga plats många gånger i framtiden, för så bra var vår vistelse. Men nog för denna gång. Har du frågor får du mer än gärna kontakta mig så lovar jag att försöka hjälpa till.
  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post621

R.I.P. David Bowie

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot mån, januari 11, 2016 20:27:23
Just hemkommen från Florida, fylld av energi, nås jag av en nyhet som får mig att kippa efter andan och känna att fotfästet nästan försvinner. En av vår tids allra mest betydelsefulla musikgenier har gått ur tiden. David Bowie har betytt så mycket för oss med sin musik som ständigt utvecklats på ett banbrytande sätt under hela resan från Space Oddity till Blackstar. Så lycklig att jag fick se dig live i Göteborg.

Tack maestro Bowie för allt du gjort och lycka till på din fortsatta resa. För jag känner på mig att du redan jobbar med nästa projekt. Och vi som fortsätter jordelivet kan leva med din musik i livets alla faser tills vi möts igen.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post582

Syriska folkets sak är vår!

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot lör, september 19, 2015 20:51:50
Varför skall vi privilegierade vakna till först när ett oskyldigt barn ligger dött på en badstrand i Medelhavet. Denna folkvandring och katastrof har pågått en längre tid utan att vi reagerat tillräckligt, där människor får offra sina liv i längtan efter ett liv i frihet. Vi på Vinblogg lovar att i fortsättningen visa lika mycket passion för flyktingarnas sak som för vår hobby och det säger inte lite kan vi lova.

Om du kommenterar detta inlägg så lovar vi att dubbla de pengar vi satt in på Läkare utan gränser. Och för varje extra kommentar så lovar vi att ge extra timmar som volontär för våra nyanlända...

Och en uppmaning till Malmö Stad! Bjud in syriska band till en stödgala på Malmö Live och vi fyller vårt nya konserthus lika snabbt som MFF fyller sin stadion.  • Kommentarer(14)//www.diderot.se/#post574

MAMIL! Moi?

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot lör, november 29, 2014 18:19:26

Livet går med rasande fart. Och när det går som allra snabbast är det extra svårt att stanna upp, ta ett djupt andetag och njuta för att just du fått chansen att leva. Kanske svårast av allt är att vara stolt över dig själv och ge dig själv belöning i form av chansen att få förverkliga drömmar, stora som små.

Så när jag nu valt att förverkliga en dröm, att få cykla på en alldeles egen italiensk racercykel, så blev jag snabbt ifrågasatt på mitt jobb (av kära kollegor) om jag hade en kris och de till och med påstod att jag var en Mamil. Har aldrig hört den akronymen förut och blev därför förundrad över vad jag associeras med…

MAMIL
“Middle-aged man in lycra. The term used to describe a middle aged man who rides an expensive racing bicycle for leisure, wearing professional style body-hugging bicycle jerseys and bicycle shorts.” Buying an expensive road bicycle has been described as a more healthy response to a midlife crisis than buying an expensive sports car.
Källa: Wikipedia

En dåres försvarstal
Visst är livet underbart och får jag lov att erkänna att jag är lycklig? Så med lyckan att få skriva så vill jag försvara alla män och kvinnor oavsett ålder som tar vara på chansen, oavsett om det gäller att lära sig ett nytt språk, våga visa kärlek eller utmana sig själv fysiskt. Och för dessa utmaningar får vi utstå såväl hyllningar som häcklande från vår omgivning beroende på om man är beundrande eller bara avundsjuk. Men det viktigaste av allt är att du är stolt och nöjd med att just du tar denna chans.

För när jag svettas i hot yoga studion tillsammans med min älskade och 30 andra eller glider fram på min cykel över den skånska slätten i min nya lycradress så är jag så nöjd över att jag valde att leva istället för att bara drömma. Och gåvan att få anstränga sig är min själs balsam och förmånen att ibland få leva livet som det vore min sista fulla underbara dag. Namaste!

Och när jag kom hem med cykeln sa min fru med en längtan i rösten. "En sådan cykel skulle jag också vilja ha"
To be continued...  • Kommentarer(5)//www.diderot.se/#post545

Sommarledigt!

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot ons, juli 02, 2014 21:58:59
Sommaren är en mycket viktig årstid speciellt för @vinblogg då jag är född i tvillingarnas tecken. Därför tar bloggen nu sommarledigt och kommer bara att publicera inlägg som är av alldeles speciell betydelse. Hoppas ni vinbloggsföljare får en underbar sommar med allt det ni önskat er och välkommen åter i höst.

Vår egen sommar startade på bästa sätt med en fantastiskt Rolling Stones konsert på Circo Massimo i Rom. Att få se bandet med en medelålder på runt 70 studsa runt och avge så stor passion för sin musik var ett fantastiskt minne för livet.

Här kommer youtube klipp som bandet lagt ut och som får mig att få gåshud över hela kroppen!

Bästa sommarhälsningar!
P-O


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post530

Lorentz - Svensk musiks framtid är redan här!

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot fre, juni 13, 2014 18:43:31

Hörde en strålande recension från Johan Knutsson (på P1 i onsdags http://t.sr.se/1ki4NDw) om ett svensk soloalbum kallat Kärlekssånger med rappartisten Lorentz. Och när den blir utsedd till årets svenska platta redan nu, och dessutom på P1, så var det bara att rusa till datorn för att själv bilda mig en uppfattning. Är själv svag för artister som Lill Wayne, Eminem, Drake och Keyne West musik, så jag blev väldigt nyfiken på vad denne rapptalang kan bidra med.

Men kan en svensk rappare verkligen ta upp kampen med branschens giganter. Och om han kan…

Lorentz musik imponerar grymt. Underbara takter som bara hamrar sig fast i sinnet ihop med banala texter med en äkthet som gör grabben unik. Musiken är så mångfasetterad med nyanser som tar fram starka känslor, för du kan inte vara oberörd inför denna musikaliska genialitet. Spår som “Där dit vinden kommer” och “Houston” får mig överlycklig över att svensk musik äntligen kan prestera på yttersta nivå, även när det gäller rappmusik.

Detta är svensk musiks framtid sanna mina ord och utan minsta tvekan en som tar upp kampen med giganterna på sitt alldeles speciella sätt.
  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post527

Fotbolls-VM - Olika vägar att nå målet!

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot tor, juni 12, 2014 20:15:32
Som gammal fotbollsspelare älskar jag fotboll mer än det mesta. Känslan att få tillträda en nyklippt gräsmatta, sitta i omklädningsrummet med doft av liniment och höra lagkompisars tjöt är något man kommer att sakna för resten av livet. Men man kan ju också få en bra dos genom att titta på kommande fotbolls-VM trots att Sverige inte är med denna gång (kanske tur det).

För att ladda inför dagens invigningsmatch mellan hemmanationen Brasilien och Kroatien fick jag denna videolänk av min kroatiske (Hrvatska) kompis. Tala om teknik som vårt kära landslag borde träna på för att få fler bollar i mål. Njut, för nu kan turneringen snart börja...  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post526

#FyllStadion

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot sön, mars 30, 2014 12:45:31
Vårsolen gör entré på allvar och med den följer starten på den Allsvenska säsongen. Sex månader av längtan förlöses genom första omgången. Alla supportrars (oavsett favoritlag) förväntningar får sitt lystmäte i och med domarens första signal vid avspark. Hopp tänds och grubblerier över egna lagets prestation får fritt utlopp.

Som MFF supporter är alltid förväntningar högt ställda och som försäsongen sett ut så kommer vi ha med toppen att göra även i år. Nu kör vi! #FyllStadion  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post512
Nästa »