Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Allegrini La Grola 2006

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot fre, januari 15, 2010 17:21:26
Allegrini La Grola 2006 (42334) 159kr

Vi fortsätter med att gå i Allegrini´s fotspår. (en utmärkt producent att ta rygg på genom livet) Vinet La Grola är ett steg upp både i kvalitet och pris, men mycket prisvärt. Detta koncentrerade vin är baserat på ca 70% Corvina Veronese, 15% Rondinella, 10% Syrah och 5% Sangiovese. Det märks tydligt att inslaget av Syrah och Sangiovese ger vinet en annan karaktär än den tidigare testade Valpolicellan.

Doften domineras av mörka körsbär, plommon och kaffe. Ett härligt fruktigt vin med smak av mogna körsbär, plommon och en frisk avrundning. Denna årgång tillsammans med 2001, är den bästa på 2000-talet som jag testat av detta vin.

Fyllighet:9, Strävhet 8, Fruktsyra:9

Varför inte njuta av vinet tillsammans med en lammfärsbiff med gnocci och ugnsgrillad fetaost med lite ekologisk honung på toppen. Vinet bör passa de flesta smaklökar och öka förståelsen varför man ibland/ofta (välj själv) bör unna sig ett vin över 100 kr. Trevlig helg! smiley  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post1