Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips - Crozes-Hermitage Les Launes 2007

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot ons, januari 27, 2010 18:33:43

Crozes-Hermitage Les Launes 2007 (2800) 139 kr

Hej wine lover!

I mitt senaste inlägg skriver jag om den historiska årgången 2007 från Rhone dalen. Här kommer ett måste vin som går utmärkt att dricka nu, men går att spara i minst 10 år om man har den tiden.

Delas är en producent (ägs av champagne producenten Louis Roederer) som startade 1835 med vinhandel och som gör viner från ett flertal områden i Rhone dalen. Les Launes 2007 från Crozes-Hermitage är ett superbt vin som har allt du kan begära av ett vin från detta område för fyndpriset 139 kr.

Crozes-Hermitage ligger i den vackra norra delen av Rhone dalen, Även om området ligger något längre norrut så fick den del av de gynnsamma väderförutsättningar som rådde för vinproduktion under 2007.

Druvan som dominerar den röda produktionen i detta område är Syrah och ger oftast kraftfulla viner med vacker färg. Les Launes är ett druvtypiskt vin för området och har en varm sötaktig fruktsmak som är förtrollande. Doften är kryddig och smaken fylld med mogna björnbär, vanilj och är aningens köttig. Denna årgång av vinet är exceptionellt bra. Passa på att testa vinet innan det tar slut, gärna tillsammans med en rådjurssadel med kantarellragu och rosmarinkryddad potatismos.

Fyllighet 9, Strävhet 9, Fruktsyra 9


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post10