Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Zuppa di Pesce del Pescatore (30/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot sön, augusti 29, 2010 14:19:28
FISHERMAN´S SOUP

Benvenuti a casa Zlatan!

Äntligen är fotbollssoppan över i Barcelona, nerkokad till löjets skimmer över hanteringen av Ibra. Älskar Barca, men det går inte att förstå hur en så professionell klubb kan sköta sin verksamhet på ett mer amatörmässigt sätt. Men själv tackar jag för detta då jag får tillfälle att kombinera mitt matprojekt med besök i Milano! smiley

Läste igår på A.C Milans hemsida om kärleksförklaringen till en av världens bästa spelare med huvudrubriken "Finally! He´s ours". Ett underbart välkomnande där man också berättar att de försökt få honom till klubben sedan 2000. Milan är klubben i många svenskars hjärtan (så även mitt) efter vad tre svenska spelare gjorde för Milan på 50-talet. GRE-NO-LI blev ett begrepp och står för Gunnar Nordahl, Nils Liedholm och Gunnar Gren. Skyttekungen Nordahl kom till Milan för 75 000 kr och med en månadslön på 1500. Han gjorde fantastiska 225 mål under sin tid i Italien och har fortfarande skytteligarekordet på 35 mål. När Zlatan vann skytteligan säsongen 08/09 gjorde han som jämförelse 25 strutar.

Från en soppa till en annan. För att celebrera denna övergång till mitt Italienska favoritlag bjuder jag på denna fisk- och skaldjurssoppa. En mix av musslor, Sea Bass och odlade jätteräkor tillsammans solmogna italienska tomater, kryddor och diverse grönsaker skapade förutsättningarna. Så enkelt att tillaga och väldigt gott.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post100