Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Palazzo della Torre 2006 (nr 94423) 149 kr

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot tor, september 09, 2010 20:31:31

3+3 = Fynd

Detta är tredje fyndvinet från septembersläppet på systembolaget och dessutom tredje vinet från årgång 2006 producerat av min italienska favoritproducent Allegrini. (se gärna tidigare test med La Grola och Valpolicella)

Första gången jag köpte detta vin var härligt nog i en vinbutik i Venedig, av alla underbara ställen. Köpte det på grund av producenten och fick en trevlig vinupplevelse på köpet. Men den senaste årgången är utan tvivel bästa årgången av de fyra jag testat. Wow vilket bra vin för en modest summa pengar.smiley

Nu till vinet!

Druvsammansättningen är 70% Corvina Veronesa, 25% Rondinella och 5% Sangiovese. Färgen är vackert mörk röd likt ett kärleksfullt hjärta. Doften är lockande med inslag av rosmarin, vanilj och söta plommon. Och vilken smak...den fina fruktaktiga karaktären ackompanjeras med toner av underbara sötaktiga höstplommon, chocklad och körsbär. rekommenderar med fördel lammkotletter med en rotfrukts- och potatisgratäng.

* Now this is not the end, It´s not even the beginning of the end. But it´s, perhaps, the end of the beginning.

* Citat från min retorikfavorit Sir Winston Churchill


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post105