Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Montefalco Rosso 2007 (nr 94415) 119 kr

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot fre, september 17, 2010 21:06:54

Fynd från italiensk superproducent!

En av mina största vinupplevelser med italienska viner kommer från ett "möte" med producenten Arnaldo Caprai. Vinvärldens Ferrari, Sangrantino di Montefalco 25 anni är ett underbart superstöddigt vin. Lillebror Montefalco Rosso är mer av en Alfa Romeo, men med underbar körglädje.smiley(Dessutom skiljer det ca 600 kr i pris)

Vinet är producerat i Montefalco utanför Perugia av vinmakaren Atilio Pagli. Färgen är läckert mörkröd och vinet har en doft av plommon, lakrits och örter. Druvkombinationen är 70% Sangiovese, 15% Sangrantino och 15% Merlot.

Och nu till smaken..

Måste först bekänna att jag tänkte gå tillbaka till systemet och reklamera detta vin efter att ha testat det vid öppningen. När jag dock tog modet till mig och testade det på nytt dagen efter var det fantastiskt bra för dessa pengar. Smaken är kryddig med en hästspark till smak av choklad, lakrits, plommon och färska örter. Om du vill dricka det direkt rekommenderar jag starkt en dekantering minst 6 timmar innan. Detta vin kommer att vinna på lagring. Testa gärna detta vin tillsammans med en örtig köttgryta och hemmagjord potatismos.

Nu avslutningsvis till ett allvarligare ämne..Det smärtar mig när jag får höra om allt våld som sker speciellt inom äktenskapets heliga ram. Oavsett om det görs av män (mestadels) eller av kvinnor är det lika avskyvärt. Tyvärr är ofta alkoholen en utlösande anledning. Men tillsammans kan vi alla visa nolltolerans mot detta beteende innan de är försent. Titta gärna på videon med Eminem och Rihanna i detta (tyvärr alltid) aktuella ämne.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post109