Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Montecillo Gran reserva 2003 (best. nr 72728) 199 kr

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot sön, september 19, 2010 19:41:32
Höstspecial del 1

Hösten närmar sig med "stormsteg" även här i Skåne. När jag var något yngre tyckte jag att hösten mest var en pina. Men tur är väl att man kan ändra uppfattning under sin livsresa. Hösten i Sverige är en underbar tid, fylld med höstens primörer, viltkött, köttgrytor och gott rödvin blandat med promenader i bokskogen eller vid havet på härliga Österlen.

I denna rödvinets högtid är det enligt min uppfattning ett måste med vin från Rioja minst ett par gånger under hösten. Vinet från detta område var bland de första som jag började samla på med speciellt goda minnen från den utsökta årgången 1982. Blev därför extra upprymd av dotterns berättelse från sin Pilgrimsvandring som passerade detta klassiska vindistrikt. Har tidigare skrivet om två supermoderna viner från detta distrikt, men nu blir det till att möta det mer klassiska Rioja. Vinet från producenten Bodegas Montecillio är ett mycket fint signum för vad firman står för. Vinmakaren är en den karismatiska Maria Martinez som använder senaste tekniken men med en tydlig koppling till historiska arvet och resultatet blir därefter.

Vinet har en djupt purpurröd färg och doften är präglad av härliga toner av mörka bär, cederträ och läder. Smaken är underbart Riojalik med sammetslena tanniner och tydliga spår av plommon, torkad frukt och lakrits. Det bästa av allt är att smaken sitter i länge...

Om du vill imponera på dina blivande svärföräldrar alternativt på din chef för att få din efterlängtade löneförhöjning är detta vinet smiley

Kan med fördel ackompanjeras av en rådjurssadel med potatismos, rotfruktsblandning, trattkantareller och en smarrig rödvinssås... Enjoy! smiley


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post110