Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Milanese Osso Buco celebrazione della Zlatan Ibrahimovic (35/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot mån, september 27, 2010 21:01:59
OSSIBUCHI ALLA MILANESE

Rundvandring under lördagen på Drottningtorget i Malmö och Bondens egen Marknad (som för övrigt finns på en rad platser i Sverige). Fantastiskt trevligt initiativ med närproducenter med råvaror av högsta kvalitet. Under besöken i de olika stånden blev det bland annat inköpt prima skivor av hjortlägg från Bonnarps Hjortgård, ekologisk potatis och den smarriga vitmögelosten Lill-Stina, baserad på getmjölk, från Vilhelmsdal på Österlen.

Blev verkligen inspirerad att gå runt och se alla härliga råvarorna. Därför kändes det rätt att utmana min "matlagningstalang"smiley genom att prova på en klassisk italiensk paradrätt.

Började med att peppa mig själv med lite härlig Italiensk musik för att få fram de rätta vibbarna. Den stora grytan togs fram och stekte finhackad lök i ekologiskt smör. Under tiden blev köttbitarna rullade i vetemjöl för att läggas i grytan och stekas under hög värme. I med vitt vin som fick dunsta bort och därefter viltfond tillsammans med peppar, basilika och hackade morötter. På slutet efter 1.5 timmes kok fick grytan en sista kyss med lite gott rödvin. Till detta tillagades en potatismos som gratinerades med den inköpta getosten. Hur blev då slutresultatet? Jo, detta är den bästa rätten hittills och en av de bästa hemkoken någonsin. Underbart att våga ge sig på en av klassikerna och lyckas på första försöket (tur?). Rätten skall normalt tillagas med lägg från kalv men hjortköttet var superbt, väl värt att pröva kära läsare.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post116