Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Craggy Range Pinot Noir 2008

Vintips 2010Skapad av Per-Olof Diderot tor, september 30, 2010 21:46:39
Craggy Range från Hawks Bay på Nya Zeeland är allmänt erkänt att vara en av öns bästa Pinot Noir producenter. Var därför lycklig (och aningen fattigare) att komma över två av producentens Pinot Noir viner från septembersläppet.

Här kommer en beskrivning av båda vinerna!

Craggy Range Zebra Vineyard Pinot Noir 2008 (96836) 279 kr

Färgen på vinet är blåröd med en fin kryddig doft med inslag av plommon, härliga söta jordgubbar, kaffe och mörk choklad. Smaken är väldigt god med balanserade smakliga toner av kaffe, jordgubbe, plommon och mörk choklad. Beskrivningen av smaken låter nästan som en smarrig efterrätt och jag kan intyga att det var en härlig bekantskap. Jag rankar den bland topp tre av de Nya Zeeländska Pinot Noir viner jag testat "so far".

Craggy Range Te Muna Road Pinot Noir 2008 (94544) 279 kr

Te Muna är en 90 hektar stor vingård och namnet betyder hemlig plats. Trots att vinet är likvärdigt prissatt med det tidigare beskrivna märkte jag snabbt att detta är ett klart steg upp på kvalitetsstegen.

Doften är druvtypiskt ljuvlig och förnimmelser av barndomens skogshallon, mjölkchoklad och vanilj. Och nu till den underbara smaken som får min kropp att reagera med ett fysiologiskt fenomen, gåshud, som signalerar att det är ett toppvin. Munnen översköljs av jordgubbar, choklad, örter, plommon och aningens toffee. Åh så gott det var och oerhört tråkigt att jag snålade och bara köpte en flaska av varje. Te Muna har nått en hemlig plats i mitt hjärta och är den i särklass bästa Pinot Noir jag testat från denna ö. Grattis alla vinvänner som har den i sitt lager, jag tar gärna emot en inbjudan för att få chansen att dricka den igen.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post117