Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Tuna Tartines (36/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot sön, oktober 03, 2010 14:23:24
TARTINE AL TONNO

Var i fiskaffären på Limhamn och fick tag i en läckert rödrosa tonfiskbit. Normalt blir det till sushi/sashimi eller som grillat, men nu ville jag utmana mig själv med ett nytt alternativ. Efter genomgång i matbibeln föll jag för en rätt som påminde om en råbiff på fisk.

Började med att tärna tonfisken och blanda med olivolja, hackad lök och kapris. Citronjuice och ett stänk standard Tabasco fick stå för den extra smakgivaren. Dags att ta fram mixern och blanda en stund (var dock svårt då blandningen endast har vätska i form av olivolja), men till slut lyckades jag få till en fin konsistens. Sen var det bara att rosta en brödskiva och steka upp ett ekologiskt ägg blandat med lite salt och basilika. Hur smakade det då? Blandningen av den köttiga fisken tillsammans med den salta kaprisen och friska citronjuicen blev till en underbart fräsch rätt som varmt kan rekommenderas. Måste bara lära mig hur man går tillväga för att mixa denna typen konsistens. Om nån vet, skicka gärna en kommentar.

Har tacksamt fått konstruktiv feedback angående min fotografering från ett par vänliga själar på kontoret. En ny dimension i mitt fotograferande, viktigt är dock att fortsätta våga och utvecklas. Som en malmöitisk fotoguru sa till mig "Det kan bara bli bättre". smiley


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post119