Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Risotto alle Carote (37/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot ons, oktober 13, 2010 21:06:58
CARROT RISOTTO

I dag hade jag den stora glädjen att få träffa en av bloggens trogna läsare för första gången. Du fick mig att tro på att det jag gör betyder något. Oerhört inspirerande att få positiv återkoppling på att det uppenbarligen ger läsare något tillbaka att spendera några minuter då och då för att läsa inläggen. Stort tack! smiley

Fick glädjetårar när jag ser på det gripande inslaget från räddningsuppdraget av de chilenska gruvarbetarna. Vilken sammanhållning och oerhört proffsigt sätt att hantera uppdraget (gäller dock inte många av journalisterna på plats). Med viss utbildning inom katastrofmedicin är det fantastiskt att se de rutiner man har när arbetarna kommer upp från gruvan. Och vilka oerhört imponerande människor som överlevt denna katastrof djupt nere i gruvan...Fick lust att åka till Chile för att stödja ett land med så underbara människor.

Nu över till maten!

Kul att gå och handla med alla goda rotfrukter i grönsaksdiskarna. Fick tag på riktigt prima morötter som tillsammans med egna trädgårdens rosmarin fick bilda basen för denna rätt. Morötter hackas och mixas tillsammans med vitt vin och rosmarin till en vackert färgglad puré. Blanda i en kastrull med risottoriset och börja späd med den vegetariska buljongen tills rätten är klar efter 20-25 minuter. På slutet får rätten sin extra krydda av lite Västerbottenost. Mycket gott och vackert!


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post124