Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Terre de Mistral 2009 (nr 2167) 67 kr

Vintips 2010Skapad av Per-Olof Diderot lör, oktober 16, 2010 18:47:04
Superfynd från Rhonedalen!

Kan verkligen en vinnörd och bloggare skriva om ett vin som kostar mindre än 70 kr? Jo tro det eller ej men här är bloggen som tar upp viner i alla prisklasser.

Jag blir så lycklig när jag stöter på viner som inte kostar skjortan och ger valuta för varje riksdaler.

Terre de Mistral är producerat av Estezargues, ett vinkooperativ från södra Rhonedalen. Namnet är taget från vinden som blåser genom dalen och påverkar förutsättningarna för vinproduktion.

Vinet är gjort med huvuddelen Grenache som kompletteras med druvduon Syrah och Mourvedre. Färgen är vackert blåröd och doften angenäm med en fin fruktighet som blandas med lavendel och provencalska kryddor. Smaken är imponerande med en fin balans där frukt och krydda blandas på ett trevligt sätt i gommen.

Här är höstens givna budgetalternativ till din favoritköttgryta. Detta vin är härmed nominerat till årets vin i klassen under 100 kr. Resultatet i årets vin kommer att utses av en hemlig jury i december.

  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post127