Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Viu Manent Reserva Syrah Carignan

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot tis, februari 09, 2010 20:34:59
Viu Manent Reserva Syrah Carignan 2008 (96239) 89 kr

Chile är ett vinland på kraftig frammarsch. Landet anses av många vinexperter som ett av det bästa områden att producera vin i, beroende på det gynnsamma mikroklimatet. Tyvärr har inte producenterna levt upp till potentialen, men på senare tid börjar nu bevis komma på att något stort är i görningen. Modern vinproduktion med metoder från framgångsrika producenter i Europa och USA har bidragit till detta nya fenomen.

Familjeföretaget Viu Manent bildas 1935 och omfattar idag 260 hektar i Valle de Colchagua. Området Colchagua som omnämns som "the next Napa Valley" har unika väderförutsättningar. På sommaren kan det skilja upp till 40 grader mellan dag och natt.

Detta spännande vinfynd som kom nu i februari på systembolaget har allt man kan begära av ett modernt vin till det trevliga priset av 89 kr. Med druvkombinationen Syrah 86% och Carignan 14% bildas ett vin med stor fruktighet. Doften påminner om björnbär och kaffe. Smaken som är väldigt tilltalande har inslag av vanilj, kaffe, choklad och björnbär.

Jag bjöd på detta vin i samband med att vännerna Jon och Jonas (båda medlemmar i facebookgruppen vinblogg) var på besök med respektive. Alla var rörande överens om att vinet var kanonbra. Vi åt Carpaccio på ruccola bädd och hemmagjord Calzone med räkor och sparris alternativt Serranoskinka och champignoner. Pröva gärna detta vin redan till helgen! smiley

Fyllighet 9, Strävhet 9, Fruktsyra 9


  • Kommentarer(1)//www.diderot.se/#post14