Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -La Bandina 2006 från Tenuta Saint`Antonio 2006 (nr 90005) 189 kr

Vintips 2010Skapad av Per-Olof Diderot fre, december 03, 2010 18:52:40
Den stora dagen för Malmö närmar sig med stormsteg i och med invigningen av Citytunneln. Tänk att lilla Malmö skall få sig egen "lilla" tunnelbana, liten men naggande god för samhällsutvecklingen. "Proud to live in Malmö" smiley

Hade den stora glädjen att få en vinflaska i present av en skönsjungande och mycket fotbollsintresserad kollega. Han är jättetrevlig men håller tyvärr på fel lag, vilket stod honom dyrt nu när säsongen är över. Visst är det en kille med stil, men tänkte ändå att jag skulle få en flaska surt thailändskt rödvin. Men istället kom han med ett fantastiskt vin från Italien och kvalitetsproducenten Tenuta Saint´Antonio.


Redan på doften märks det att det är ett kvalitetsvin. Det är en stor härlig doft med inslag av plommon, körsbär och tobak. Smaken är finessrik och balanserad (som en Messi dribbling) med njutbara smaker av pinjenötter, körsbär, salvia, choklad och plommon. Ett kanonvin till ett fyndpris som lätt kan lagras 10 år, men kan även drickas genast med stort nöje. Tänk bara på att lufta detta vin mycket väl för att ta fram nyanserna. Och stort tack för presenten!

Kära bloggläsare, hoppas ni får en underbar helg och ta det försiktigt om ni ger er ut i trafiken. Så här kan det se ut en kväll i en grannort...smileyNär är det dax för deras tunnel?

  • Kommentarer(4)//www.diderot.se/#post153