Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Les Obriers de la Pèira 2007

Vintips 2010Skapad av Per-Olof Diderot tis, februari 16, 2010 12:23:00
Les Obriers de la Pèira 2007 (95847) 189 kr

OS Guldmeny till Charlotte Kalla!

Detta vin och matförslag tillägnas en fantastisk tjej vid namn Charlotte Kalla. Vilken formidabel prestation och härlig attityd. Grattis Coola Kalla

Till guldmenyn har jag valt superfyndet Les Obriers de la Pèirat. (redan en kandidat till 2010 års fyndvin alla kategorier) Vinet kommer från Languedoc i Frankrike. Ett område som tidigare enbart förknippats med skitviner till extra lågt pris. Här kommer ett påtagligt bevis på den vinrevolution som pågår i detta distrikt och dessutom från toppårgången 2007 som jag tidigare skrivet om.

Vinet har en spännande doft med inslag av skogsbär och sötlakrits. Smaken är förförisk med ett fyrverkeri av choklad, lakrits, plommon och viol i kombination med en sammetslen kropp. Till detta vin serverar jag "Mooseburger a la Vancouver" med hemmagjord klyftpotatis och coleslaw.

Vinet finns att få tag i Malmö. Lund, Stockholm och Göteborg men går säkert att beställa också. Skynda på innan det tar slut. Vinet går att lagra länge även om systembolaget felaktigt anger det motsatta.

Fyllighet 8, Strävhet 8, Fruktsyra 9

Vinegendomen som producerar detta vin är La Pèira en Damaisela. En av ägarna påstås vara musikproducenten Rob Dougan som bland annat gjort musik till Matrix filmerna. Titeln "Clubbed to death" påminner mig om hur Kalla hanterade sina konkurrenter igår.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post16