Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Voss Estate Pinot Noir 2008

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot fre, februari 19, 2010 16:16:35
Voss Estate Pinot Noir 2008 (98221) 149 kr

Kan man vara kär i en druva? I så fall är mitt val enkelt...

Pinot Noir är drottningen bland alla druvor. Komplicerad att odla men med smak och doft nyanser som kan nå himmelska höjder och lätt leder till en förälskelse. Jag kommer skriva mer om denna druva framöver.

Denna gång beger vi oss till södra delen av nordön på Nya Zeeland. I distriktet Martinborough, som producerar några av de främsta Pinot Noir vinerna i södra hemisfären, finns producenten Voss Estate sedan 1986. Området har ett klimat som är väl anpassat för Pinot Noir och ger en lång växtperiod som resulterar i kraftfulla men samtidigt nyanserade viner.

Vinet är av den förföriska typen med en härlig kryddig doft. Smaken är fyllig för Pinot Noir och har en tydlig fatkaraktär med inslag av viol, björnbär och plommon. Detta riktigt bra vin har de senaste åren kostat nära 200 kr men har nu sänkts till fyndnivån på 149 kr. Vill ni testa en bra Pinot Noir från Nya Zeeland är detta det självklara valet.

Fyllighet:6, Strävhet:6, Fruktsyra 10

Får jag föreslå en kycklingsallad som lämpligt tillbehör.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post17