Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Dr Loosen Erdener Treppchen

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot lör, februari 20, 2010 16:16:37
Dr Loosen Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2008 (95922) 129 kr

Vill du bjuda din käraste på ett förföriskt vin som aperitif?

Sommaren verkar långt borta men drömma kan man ju alltid göra. Tänk dig en solig och avslappnad sommardag och du överraskar din käraste med ett förföriskt "bersåvin". Detta vin har allt som du kan önska för detta trevliga tillfälle. (går även bra till många andra tillfällen smiley)

Vinet kommer från kvalitetsproducenten Dr Loosen (verkligen ingen looser) i Moseldalen i sydvästra Tyskland. Vinet har en alkoholhalt på 7,5% vilket gör det extra lämpligt för varmare dagar alternativt för ett hett badkar. Doften är komplex med härliga toner av äpplen, fläder och honung. Smaken som är halvtorr levererar ännu mer med toner av gröna äpplen, citrus och päron i en perfekt harmoni. Vanligtvis fördrar jag torra viner men detta är ett spännande undantag för det rätta tillfället. Priset på 129 kr är ett rent fynd!

Sötma: 6, Fyllighet:4, Fruktsyra 10
  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post18