Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Cameleon Reserva Cab Sauvignon

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot fre, mars 05, 2010 17:22:52
Cameleon Reserva Cabernet Sauvignon 2008 (6518) 75 kr

Solen lyser klar, våren är här och det är äntligen dags att starta årets första grillning. Lite kallt kanske men det värmer gott i själen när grillsäsongen kan starta. Hängmörad entrecôte med hemmagjorda pommes frites och en fransk sallad med grillade sparris står på programmet.

Vinet som jag har valt är gjort på Cabernet Sauvignon (och 15% Malbec) som är den mest odlade blå druvan i världen. Den är lätt att odla och kan ge fylliga viner med stor karaktär. Tycker dock att många viner med enbart denna druva under de senaste åren ofta gett ett karaktärslöst avtryck. Detta vin är dock ett utmärkt exempel på hur gott det kan vara.

Producenten Jean Bousquet odlar ekologiskt och det känns bra att kombinera en måltid fylld av ekologiska produkter. Systembolaget har också blivit allt bättre på senare tid att erbjuda ekologiska viner i sitt ordinarie sortiment.

Vinet är mörkrött och har en kryddig doft med toner av svarta vinbär och choklad. Smaken är härlig med inslag av söta plommon, svarta vinbär, choklad och aningens eukalyptus som ger vinet en trevlig friskhet. Jag kan inte annat än ge detta välgjorda ekologiska vin fyndstämpel och det är ett utmärkt alternativ när ni väljer viner inför den stundande grillsäsongen. smiley

Fyllighet: 9 , Strävhet: 8, Fruktsyra : 9  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post21