Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Heartland Dolcetto & Lagrein (nr 94942) 99 kr

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot lör, mars 19, 2011 13:07:19

Fick detta vintips från en kär "pillertrillande" vän!
Nyligen släppte systembolaget ett rött fyndvind producerat av Heartland wines från södra Australien nära Adelaide. Heartland Viner startades av en grupp vänner i 2001, som alla har arbetat inom den australienska vinindustrin. Heartlands ägare är Ben Glaetzer, Grant Tilbrook, Scott Collet, Geoff Hardy, Vicki Arnold, Gino Melino och John Pargeter. Teamet är aktivt i alla aspekter av verksamheten - från odling av druvor, vinframställning, marknadsföring och försäljning av viner. Vinmakaren för detta vin är Ben Glaetzer som enligt min uppfattning är en av världens bästa inom sitt gebit.

Vinet har en druvkombination av lika delar av norditalienska druvsorterna Dolcetto och Lagrein. Färgen är mörklila och doften fylld med fina aromer av mullbär, svarta vinbär och färska örter. Smaken är härligt fyllig med ljuvliga fruktnyanser som akompanjeras av söta körsbär, björnbär, lakrits och choklad. Ben Glaetzer har gjort det igen!
  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post215