Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Broccoletti Stufati e pasta fatta in Casa (71/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot tor, mars 24, 2011 20:50:40
Braised Broccoli with home made pasta
När du väl börjat göra egen pasta finns det ingen väg tillbaka. Måste du köpa pastan är det bättre att köpa den torra varianten. Den så kallad färska pastan som finns i våra livsmedelsbutiker är så långt ifrån hur det egentligen kan smaka.

Vi gör vår pasta baserad på 100% durumvete. Blanda ut 300 gr av mjölet på ett bakbord. Gör en fördjupning i mitten där tre ägg, en msk olivolja och en tsk salt slås i. Blanda ihop och låt stå i 20 minuter. En liten privat pastahemlis är att använda några droppar olivolja i maskinen för att få degen att löpa smidigare genom pressen.

Nu till broccolin! Börja med att skära den i lagom stora blomklasar. Stek i olivolja och vtlök i 5 minuter. Därefter häller du i ett glas vatten, salta, peppra och vänta tills den blir klar.

Koka pastan, blanda och avnjut måltiden!


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post219