Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Château des Jacques (nr 99293) 139 kr

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot lör, maj 14, 2011 20:20:04
Louis Jadot har gjort det igen!
Min absoluta favoritproducent från Bourgogneområdet är definitivt vinfirman L. Jadot. I södra delen av Bourgogne finner man området Beaujolais. Viner från detta område har för den svenske vinkonsumenten oftast förknippats med unga röda viner med begränsad karaktär. Därför är det extra spännande när kvalitetsproducenter som Jadot släpper viner från området. Vinet som jag testat är från Morgon och framställt enbart av druvan Gamay som är närbesläktad med kungen av alla druvor, Pinot Noir.

Vinet har en förföriskt vackert röd färg. Doften är nyanserad med härliga aromer av blåbär och skogshallon. Smaken är sensationellt bra med en fin syra och inslag av blåbär, skogshallon, gräs och lingon och helt perfekta tanniner. Ett supervin till fyndpris, som även kommer att vinna mer på lagring trots att det är färdigt att konsumeras när du känner för det. Vinet kommer att passa utmärkt till sommarens italienska maträtter, speciellt charkuterivaror.

Idag har vi varit på Österlen för att öppna upp svärföräldrarnas sommarhus inför stundande sommar. Lyckan att återse min favoritplats skapade rysningar och kärlek strömmade genom kropp och själ. Jag trivs bäst i öppna landskap och allra bäst på Österlen.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post243