Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Torres Santa Digna Chardonnay Reserve (nr 90315) 69 kr

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot ons, juni 01, 2011 20:25:09
Då börjar studentfesten närma sig allt mer. Här kommer ytterligare ett vitt tips, denna gång från Chile. Familjen Torres har gjort det igen genom att ta den spanska vinkulturen och befrukta den med det chilenska undret.

Detta är vinet som verkligen håller måttet och ger din fest en extra touch av kvalitet trots sitt löjligt låga pris (tacksam för detta Robin Hood grepp). Trots att druvan är Chardonnay påminner doften mer av en Chenin Blanc med inslag av ananas och melon samt aningens fläder. Smaken är mycket mer klassisk med fina citrus- och mineraltoner, ackompanjerat av ananas. Ett superfynd som passar som handen i handsken för studentfesten med den något mindre budgeten.

50-årsdagen börjar närma sig och jag beger mig över till Skottland för att genomföra en stor golfutmaning tillsammans med en vän. Vi börjar slaget av Skottland i golfens Mecca St Andrews med att spela Castle course och Eden på St Andrews links. Avslutar uppe i Aberdeen med spel på klassiska Cruden Bay och Royal Aberdeen. Därför kommer det säkert bli något spännande whisky tips närmsta tiden. Avslutningsvis, från en klassiker till en annan.


  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post247