Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Övriga Drycker -Brooklyn Brewery lager

Övriga dryckerSkapad av Per-Olof Diderot lör, mars 13, 2010 12:01:13
Brooklyn Brewery Lager (1548) 15,90 kr

Himmelsblå skyar!

Himlen över Malmö är idag extra himmelsblå. Adrenalinet stiger och man kan riktigt känna doften av svett och liniment, nu när Allsvenskan äntligen startar för säsongen.

Jag tar risken att tappa besökare på sidan genom att offentligt förklara kärleken till mitt favoritlag Malmö FF. Som fotbollstokig grabb från Vänersborg kunde jag på söndagar lyssna på sportradion och höra spännande referat från Malmö stadion. (ofta med ljudet från det kända signalhornet i bakgrunden)

MFF var ofta en mardröms motståndare, hård som granit och med en tydlig spelidé. Detta lade grunden till min kärlek till detta lag, som ibland blir obesvarad men som ändå brinner lika stark.

Efter ett antal år av sökande att hitta tillbaka till de framgångsrika grunderna tror jag nu att MFF är på rätt väg igen.


Öl och hårdrock är det naturliga temat för denna Allsvenska upptakt.

Vi beger oss till USA för att testa ett öl från Brooklyn Brewery. Bryggeriet startade så sent som 1989 och har blivit en favorit bland New York borna och undertecknad.

Färgen är bärnstensaktig och smaken är fyllig där härlig humle blandas med hemmagjord knäck och en rostad ton. Ett kanonbra öl som lever sitt eget liv och som håller hela matchen från TV soffan.

För en tid sedan blev jag medbjuden på en hårdrock konsert på Malmö arena (tack "Kingen"). Den första på mycket länge och den väckte verkligen tag i de rötter som präglat ens uppväxt. Minnena av konserten med AC/DC i London på Hammersmith Odeon och Thin Lizzy och Rainbow i Scandinavium gjorde sig härligt påminda.

Jag måste erkänna att jag inte lyssnat på bandet Rammstein tidigare förutom ett par klipp på YouTube. Kände mig ytterst annorlunda när man kom till Malmö arena och mötte de andra i publiken. Förpackningen skrämmer nog en hel del men när väl konserten startat fanns allt som förenade. En underbar hårdrocksblandning! Som att slänga upp AC/DC och Kraftwerk på scenen samtidigt.

Vad har då detta med dagens Allsvenska premiär att göra? Jo, när man ställer sig på ståplats på MFF första hemmamatch för året så blandas alla människor med olika ursprung och bakgrund. Vi förenas i en gemensam kärlek till det man älskar oavsett om det är fotbollslaget eller bandet.

Trevlig helg och lycka till oavsett vilket lag du hejar på! (Förutom när de möter MFF) smiley  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post25