Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Herbert Private Grand Cru

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot ons, juni 22, 2011 21:22:30
Kär och galen!
Sommaren står i full blomning och midnattsljuset skapar positiva känslor och ger mycket energi. Jordgubbar i lass är ett måste och gärna med den gudabenådade drycken Champagne. Tänker skriva lite mer i sommar om olika Champagnetillverkare och först ut är en för oss svenskar okänd liten guldklimp från Rilly-La-Montage. Firman heter Didier Herbert och är nu inne på tredje generationen från far till son. Huset tar emot besökare och byn finns alldeles i närheten av Reims.

Jag har haft nöjet att testa deras olika Champagner och vill speciellt lyfta fram Herbert Private Grand Cru gjord på 100% Chardonnay (Blanc de Blancs). Doften är fylld av citrustoner och speciellt framträdande är doften av nyskördad grapefrukt. Smaken är krämig, fyllig med citrus och mineraltoner. Denna Blanc de Blancs är väldigt annorlunda jämfört med motsvarande Champagner från Cramant och Le-Mesnil-sur Oger och en mycket trevlig upplevelse. Speciellt om du skall ordna en provning är detta en kul och riktigt bra överraskning. Kan varmt rekommendera ett besök!  • Kommentarer(1)//www.diderot.se/#post252