Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Intimo Malbec 2010 (nr 2041) 77 kr

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot mån, juli 04, 2011 15:55:27
Tillbaka till verkligheten!
Just hemkommen från en privat reportageresa i Bourgogne och Champagne med en massa nya uppslag för spännande vintips. Mer om detta längre fram i sommar.

Svenska sommarvanor innebär för många att grillen skall hållas glödande likt Frälsningsarmens motto. Och till den grillade köttbiten känns det naturligt att prova på något nytt rött fyndvin.

Intimo från den argentinska producenten Humberto Canale i Patagonien innehåller 100 % Malbec. Vinet har en djupt blåröd färg och doften är härlig med inslag av en lätt kryddighet i kombination med söta plommon. Smaken är riktigt smaskig för att vara ett vin i denna prisklass. Munnen fylls av läckra smaknyanser av björnbär, kaffe, mörk choklad och en trevlig avslutning i vaniljens tecken. Passar utmärkt som ett grillvin men glöm inte att lufta den en stund innan för att få ut maximal njutning.

Hoppas du som läsare får en skön semester och att du återkommer till bloggen under ledigheten.


  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post253