Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Salsa di Champagne e Entrecote (80/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot fre, juli 08, 2011 14:26:18
Champagne salsa with entrecôte

Ljuvliga semestertider tar fram lusten att experimentera med matlagningen. Denna rätt är en hybrid av det svenska/italienska/franska köket. Börja med att tillaga en tomatsalsa där grönsakerna först får sjuda i en stor skvätt champagne och lite olivolja. Tillsätt skalade tomater och krydda efter behag. På med de fina köttbitarna på grillen och efter ett par minuter är rätten klar. Servera gärna med resterande champagne. Kan varmt rekommendera en väl kyld Pierre Peters Cuvée de Réserve (nr 7350) för fyndpriset 265 kr.



  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post254