Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Boulder Bank 2010 Sauvignon Blanc (nr 6367) 77 kr

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot lör, juli 16, 2011 14:44:57
Ny årgång av ett vitt fyndvin!
Några av er trogna läsare kommer kanske ihåg mitt tips från förra året med ett vitt fynd från Nya Zeeland. Goldschmidt Vineyards från Kalifornien med Nick Goldschmidt i spetsen återvänder till sina rötter på Nya Zeeland årligen för att producera en Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Boulder Banks producerar sitt vin på Kerseley Vineyard i Marlborough.

Färgen är ljusgul och doften fylld av citrus och nyplockade nässlor. Smaken som är mycket tilltalande är torr, frisk och fyllig med aromer av citrus, nässelsoppa, sparris och svarta vinbär. Årgång 2010 är enligt min uppfattning ännu bättre än sin föregångare och ett fortsatt givet fyndvin i denna låga prisklass. Kul att framgången med detta vin inte syns i höjda priser för oss vinkonsumenter. Kan varmt rekommenderas till en krämig musselsoppa alternativt smarrig räkmacka.

Vore kul om producentens övriga viner också introducerades i Sverige framöver... Avslutningsvis kan jag inte undgå att skänka en tanke till de underbara "sagan om ringen" filmerna från detta magiska land som fortfarande finns kvar högt upp på önskelistan över framtida resemål.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post257