Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Risotto alla Salsa di Salmone e Champagne (82/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot sön, juli 24, 2011 13:29:45

En dag för sorg!
Känns overkligt hur en människa kan göra ett sådant illdåd mot sina medmänniskor. I det ofattbara kommer sorgen över alla spillda människoliv varav många ungdomar i början av sin livsbana.

Denna fantastiskt goda risotto tillägnar jag alla som dött och skadats av terrordådet i Norge.


Börja med att fräsa 350gr risottoris i smör och efter ett par minuters omrörning häller du i en halv flaska med Champagne eller annat gott vitt vin. 1,5 liter grönsaksbuljong får sakta röras in i riset. Viktigt att ta en sked buljong i taget under konstant omrörning så att riset tar åt sig vätskan och skapar den speciella krämigheten. Lägg i 100gr finhackad gravad alternativt rökt lax. Som avslutning i med en näve riven Västerbottenost och ytterligare 100gr lax i något större bitar. En ljuvlig sommarrisotto att minnas!



  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post259