Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Padrina Manto Negro Collita 2009 för 9 euro

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot sön, augusti 21, 2011 20:46:50
Älskade Mallorca!
Så var en underbar vecka i förföriska Palma de Mallorca avslutad. Hetta, underbara bad, god mat och viner har säkrat en succévecka på ett Mallorca som ändrat ansikte från grisfester till eleganta design hotell och en ö i stor förändring.


Känns helt rätt att rekommendera ett vin från Binissalem på Mallorca. Redan för 500 år sedan startade vinproduktionen i denna stad placerad i mitten av ön. Under 1700-talet skapade vinproduktionen på denna ort stor rikedom, vilket stora välskötta privatpalats på orten är ett levande bevis på. Tyvärr drabbades produktionen av ett hårt slag när den ödelades under slutet av 1800-talet då vinlusen härjade. Glädjande nog är produktionen åter på väg upp med kvalitet som bestående ledord. (tyvärr också priserna) Producenten Gonzalez Suner har gjort ett vin bestående av druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Callet.

Nu till vinet...
Färgen är mörkröd som tjurblod. Doften är fylld av körsbär, blåbär, enbär och vanilj. Smaken har en muskulös framtoning i kombination av finess med inslag av söta höstkörsbär, kola, blåbär och vanilj. Ett överraskande bra vin som jag varmt kan rekommendera när du besöker ön nästa gång. (gärna off-season)  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post265