Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Voss Estate Pinot Noir 2009 (nr 90348)

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot lör, augusti 27, 2011 18:48:08
Pinot dax igen!
Denna gång beger vi oss åter till södra delen av nordön på Nya Zeeland. I distriktet Martinborough, som producerar några av de främsta Pinot Noir vinerna i södra hemisfären, finns producenten Voss Estate sedan 1986. Området har ett klimat som är väl anpassat för Pinot Noir och ger en lång växtperiod som resulterar i kraftfulla men samtidigt nyanserade viner.

Systembolaget släppte under augusti äntligen den nya årgången av denna oerhört prisvärda Pinot Noir guldklimp. Vinet har en förföriskt vacker rubinröd färg och doften är som att sticka nosen i barndomshemmets hemmalagade jordgubbssaft i koncentrerad form, i kombination med en frisk skogsdoft. Smaken är hänförande med inslag av hallon, smörkola, jordgubb och aningens blåbär och rökta charketurier som avslutning. Ett fyndvin finns åter i hyllorna och blir perfekt till höstens fågelrätter.

Tack och lov att jag lever i ett land där man kan köpa viner från hela världen utan att det kostar skjortan.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post267