Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Andrew Murray Vineyards Grenache 2009(nr 90389) 119 kr

Nyheter på systembolagetSkapad av Per-Olof Diderot lör, september 10, 2011 12:52:49

Ett starkt minne!
Alltid lika spännande att upptäcka viner från nya platser och speciellt om vinmakaren utmanat givna spelregler. I detta testade vin får vi allt i ett. Är producerat i området Central Coast i Kalifornien mellan San Francisco och LA. Vinet som släpptes nu i september fick mig att höja på ögonbrynen ordentligt genom valet av druva. Grenache är en druva som med fördel odlas i heta områden och som ofta används som komplementdruva. I Frankrike och Spanien (Garnacha) produceras riktigt bra viner med enbart denna druva som bas, exempelvis från södra Rhonedalens Châteauneuf-du-Pape och Priorat i spanska Katalonien . I USA är druvan mer ovanlig och används tillsammans med Syrah och Mourvedre för att skapa Rhöneblends.

Vinet har en vackert ljusröd färg med doft av hallon, kaffe och en spännande kryddighet. Trots sin höga alkoholhalt med 15% är smaken nyanserad och sammetslen med fina smaker av hallon, kaffe, färska örter och plommon. Detta är ett fynd och en spännande smakhybrid med karaktär från både Grenache och Pinot Noir. Om jag testat vinet blint hade jag garanterat trott att Pinot Noir var inblandat.

Vi hade vinet till en sallad med grillad Ibericogris (grisen får endast äta gräs och ekollon) där det nötaktiga köttet passar utmärkt till detta spännande vinexperiment.

Nu är det snart 10 år sedan vi fick uppleva 9/11 som för alltid ändrade vår värld och tog vår oskuld. Kommer aldrig glömma våra gemensamma tårar och hur smärtsamt medveten vi snabbt blev på kommande konsekvenser. Tillägnar en avslutande skål till minne av alla offer från detta fasansfulla satans verk. Men hat och rädsla skall inte få segra. Så låt oss älska och ta vara på varandra medan vi har chansen och gemensamt minnas alla offer från denna katastrof med ett kärleksfullt minne.
  • Kommentarer(1)//www.diderot.se/#post270