Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Delinea 300 Pinot Noir 2009 (nr 90392) 99 kr från Oregon i USA

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot lör, september 24, 2011 10:47:38
Äntligen tillbaka!
Vår bredbandsleverantör har haft den fula ovanan att stänga ner nätet var och varannan dag, men nu är jag äntligen tillbaka. Känns som en abstinens att inte få tillfälle att skriva om alla positiva upplevelser i mat- och vinväg.

Här kommer ett köptips inför helgen som passar bra till höstens första gryta med nötkött och smakfulla primörer. Vinet är producerat av Sokol Blosser i Villamette Valley i Oregon, USA. (Oregons mikroklimat och jordmån är känt för att skapa bästa förutsättningar för druvan Pinot Noir)

Färgen är ljusröd och doften är trevlig med söta jordgubbar och choklad toner. Smaken är tilltalande med nyanser av söta jordgubbar, hallon, choklad, lakrits och aningens köttighet. En annorlunda och väldigt trevlig ny bekantskap för precis under hundralappen. Ha en underbar helg! smiley  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post273