Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

de Venoge Brut Sélect Cordon Bleu (nr 77141) 299 kr

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot mån, september 26, 2011 20:33:02
Tack!
För att du besöker denna blogg och gör den till en av Sveriges mest besökta vinbloggar. Som ett bevis på min tacksamhet kommer här tips om en riktig pärla från klassiska Champagnehuset de Venoge i Epernay.

De Venoge grundades av schweizaren Henri-Marc de Venoge tillsammans med sin italienska hustru Marianna 1837. De var först ut med att designa sina egna etiketter, vilket är unikt för sin tid. De Venoge är beläget i Epernay. Idag produceras Champagner i olika prisklasser med mycket hög kvalitet.

Versionen Cordon Bleu är gjord med de tre klassiska Champagne druvsorterna Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier. Färgen på Champagnen är vackert gul med förföriska dofter av nybakat surdegsbröd. Smaken är lysande med en stor fyllighet och multipla nyanser av bröd och med en fin fruktighet. Och smaken sitter i länge... En underbar klassisk Champagne, som gjord för en uppvaktning av sin käraste.

Låt blogglusten brinna länge till...

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post274