Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Diebolt-Vallois Brut 2005

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot sön, oktober 02, 2011 21:49:31
Himmelrike!
Denna sommar så hade jag och min hustru den stora äran att få besöka Champagne egendomen Diebolt-Vallois i Cramant. Besöket är ett av det bästa i mitt liv, inte minst tack vare en grundarnas dotter Isabelle som gav oss fantastisk introduktion till husets himmelska Champagnegodsaker.Intrycket efter mötet är överväldigande med ljuvliga intryck från en egendom, så avskalad från allt som kan stavas snobberi, med äkta passion och ett stort hantverk som symboliserar de allra bästa. Att den finns i Côte de Blancs byn Cramant med sin kritrika berggrund gör saken ännu bättre. Enligt mitt tyckande görs några av de allra bästa Chardonnay baserade Champagnerna från detta område och denna egendom är en av de bästa jag stött på.


Vi prövade husets olika Champagner och jag lovar återkomma med fler rapporter men börjar med det för tillfället bästa minnet.

Årgångschampagnen från 2005 är som att dricka nektar direkt från himlen. Den har en extremt förförisk doft av citrusblommor i sin fulla blomning. Smaken är sensationellt bra med runda krämiga mineraltoner som skapar en perfekt krispigt torr dryck ackompanjerad av en komplex citrussymfoni och med en lång eftersmak som varar en evighet. Detta är en av de bästa Champagner jag testat i mitt liv. Jag tar av mig hatten för familjen Diebolt-Vallois och ger en full bukett med blommor till ett underbart Champagnehus med den perfekta värdinnan.

This house is built on a very solid ground that will stand for a long time!  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post276