Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Champagne Le Mesnil Brut

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot lör, oktober 22, 2011 16:39:02
Champagne som förlänger livet!
Le Mesnil-sur Oger är en ljuvlig liten grand cru by (endast 17 byar i hela Champagneområdet har rätt till denna betäckning) ca 20 km söder om Epernay i hjärtat av Côte des Blancs. I byn finns ett av Champagnes bästa kooperativ med det passande namnet Le Mesnil. Den grundades 1937 och större delen av tillverkningen går till de större välkända Champagnehusen. Tack och lov så producerar de ca 100 000 flaskor per år för det egna märkena.

Jag har haft det stora nöjet att besöka kooperativet ett flertal gånger och kan varmt rekommendera ett besök. Du blir alltid lika trevligt bemött och får chans att pröva deras utbud. Enligt min uppfattning håller kvaliteten på deras Champagner på att höjas rejält vilket är förträffligt. Jag tycker detta kännetecknas väl när jag testat deras årgångschampagne från 2004 jämfört med deras grand cru "blanc de blancs" Le Mesnil Brut som är en blandning av de senaste årgångarna.

Champagnen har en härligt doft av citrusblommor och finstämda mineraler. Smaken är himmelskt bra med en stor elegans och fyllig kropp av citrus, mineraler och en avslutande nougatnyans. Om du vill testa hur en riktigt bra blanc de blancs smakar, så är denna Champagne en utmärkt måttstock. Ett super fynd för 17 euro om du köper den på kooperativet. Detta är enligt mitt tycke den bästa standardchampagnen som jag testat hitintills. En champagne som gör dig odödlig... och jag kommer att stå först i kön när de släpper sin årgångschampagne från 2008 om några år!  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post282