Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Wild Yeast Chardonnay 2008 (nr 92226) 167 kr

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot tis, november 01, 2011 21:35:41
En given följeslagare!
Äntligen har den anlänt. En ny årgång av Springfield Wild Yeast från området Robertson i Sydafrika. Blev för ett antal år sedan introducerad till detta kanonvin av mina kära Sydafrikanska vänner från Franschhoek. Hoppas kunna besöka egendomen tillsammans med dem vid mitt nästa besök på denna gudomliga plats på jorden.

Nu till det härliga vinet. Färgen är förföriskt gul med underbara dofter av ananas, mango och persika. Smaken är förföriskt bra med komplexa smaknyanser av persika, citrus, mango, smör, päron och aningens örtighet. Har testat minst 5 årgångar av detta vin och den blir bara bättre för varje årgång. Om du vill uppleva hur en oekad Chardonnay skall smaka när den är som bäst, är detta ett givet alternativ. Ett av Sydafrikas bästa i sin klass för ett fyndpris. Passa på för den håller redan på att ta slut.

En given följeslagare till ett varmt bad och/eller en indisk kycklinggryta. smiley Namaste!

  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post286