Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Alto Moncayo Veraton Garnacha 2009 (nr 99157) 239 kr

Vintips 2011Skapad av Per-Olof Diderot lör, november 12, 2011 19:20:28

Ett spanskt under!
För ett tag sedan skrev jag om Robert Parkers framtidsspejande och den nya lysande vinstjärnan i vårt universum. Spanska viner utvecklas kvalitetsmässigt med raketfart. Och här är ett levande bevis.

I november släppte Systembolaget en ny årgång av favoriten Alto Moncayo Veraton. Den är producerad av den australiske vinmakaren Chris Ringland från Barossa Valley. Som tagit sitt vinkunnande över oceanen för att tämja en spansk tjur i form av kraftdruvan Garnacha.

Mörkt som tjurblod och en doft av färsk peppar, vanilj och plommon lovar gott. Smaken är muskulös men ändå fint balanserad och trots sin ungdom ljuvlig att dricka redan nu. Nyanser av vanilj, björnbär, choklad, härligt nymalen svartpeppar och som avslutning runda plommontoner. Ett perfekt vin för till helgens Serranoskinka med nötkaraktär eller en saftig ryggbiff med smöriga aromer. Ett fynd för många år framöver.

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post292