Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Ardbeg Whisky Trilogi

Övriga dryckerSkapad av Per-Olof Diderot ons, november 16, 2011 21:39:31
Ett triangeldrama på högsta nivå!
Har haft det stora nöjet att testa tre fantastiska whiskybuteljeringar från ett av världens bästa destillerier, om inte det bästa. Och här kommer några julklappstips som gör att tomten kommer blir överlycklig (under förutsättning att han/hon gillar whisky smiley).
Som vinfan blir det sällan sprit inmundigat, endast en whisky med stor utstrålning (gärna rökig) kan ändra på detta faktum.

Först ut är Ardbeg Uigeadail!
Namngiven efter deras vattenkälla.
De gyllene dropparna är vackert bärnstensfärgade med en tät rökig doft och inslag av tång från Atlanten. Smaken är fylld av ljunghonung, rökta charkuterier, choklad, tjärpastill, vanilj och lakrits. En stor whiskey med härlig personlighet. Trots sitt pris värd varenda krona.
Jag ger den 97/100 poäng

Nästa utmanare är Ardbeg Alligator!
Vanilj och honung med en balanserad men tydlig rökighet framträder. Smaken är ljuvlig och sitter i länge med aromer av apelsin, honung, tjärpastiller, karamell, rökta charkuterier, lakrits och vanilj. En fantastisk whisky som imponerar stort där kraft och balans harmoniserar som Terminator i storform. Jag ger den 99/100 poäng.

Och sist men inte minst Ardbeg Supernova!
Wow! En riktig knockout doft med härligt söta rökaktiga toner som rensar bort allt skräp i luftvägarna för ett par veckor framöver. Enormt maskulin smak som får tomtens hår på bröstet att resa sig och växa ett par cm. Torkad frukt, rökta charkuterier, honung och mandel blir till en riktig stjärnsmäll i munnen. Med sin personlighet oerhört krävande, men ack så lysande. En riktig supernova på whiskyhimlen. 100/100 poäng.

När du testar någon av dessa whiskysorter kan jag varmt rekommendera att du kompletterar glaset med några droppar kallt svenskt kranvatten.
Cheers!
  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post293