Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Paul Cluver Pinot Noir 2008

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot lör, mars 20, 2010 11:09:52
Paul Cluver Pinot Noir 2008 (2089) 139 kr

One love - Pinot Noir!

Jag har redan deklarerat min kärlek till denna druva i tidigare blogginlägg. Men kan inte hålla mig från denna förföriska druva. Resan går åter till underbara Sydafrika och Elgin Valley på vägen mellan Cape Town och Hermanus. Med ett svalare klimat än i Stellenbosch trivs druvor som Pinot Noir och Riesling på ett ypperligt sätt. Den mycket sympatiske Paul Cluver gör viner av hög kvalitet med en europeisk touch. Allra bäst blir Pinot Noir vinerna samt deras Riesling Noble Late Harvest.

Paul Cluver Pinot Noir 2008 är ett fynd trots priset på 139 kr. Jag har testat flera årgångar och tycker att den senaste tillhör de bästa tillsammans med 2006. Jag har hitintills inte hittat någon bättre Pinot Noir på systembolaget för under 150 kr.

Färgen är ljusröd och kan missleda dig att tro att detta vin är tunt och intetsägande. Doften ger ett helt annat intryck med en nyanserat kryddig ton fylld med kaffe, örter, peppar och vanilj. Smaken är Pinot Noir förförisk med inslag av kaffe, röda bär, vanilj och aningens köttig. Ett härligt vin som passar till många tillfällen. Detta är ett vin man alltid bör ha hemma om lusten faller in att dricka en bra Pinot Noir till överkomligt pris. (Låt dig inte luras av att fylligheten är endast 6).

Fyllighet: 6, Strävhet: 6, Fruktsyra 9


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post30