Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Nyårsbubbel Special 2011!

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot tis, december 27, 2011 20:31:43
Tid för fest och glamour!
Så var julen över och förberedelserna är i full gång för festernas fest under året. Och bubbel är ju bara ett måste under denna härliga högtid... Så för att mina tips skall passa alla plånböcker kommer här förslag i olika prisklasser.

Ekonomi klass!
Sydafrikanska Graham Beck Brut Pinot Noir och Chardonnay (nr 7639) för 99 kr.
En härlig dryck som lätt kan misstas för Champagne. På en blindprovning som jag hade för ett tag sedan, var deltagarna ense om att denna dryck var Champagne. Torr och mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, blodgrapefrukt, bröd och nötter ger extra skimmer över ditt firande.

Ekonomi Extra!
Graham Beck Blanc de Blancs (nr 6505) för 149 kr.

För dig som samlar ihop lite extra slantar för att förgylla kvällen så kan jag varmt rekommendera att du uppgraderar din Graham Beck Brut flaska till en version med enbart Chardonnay (Blanc de Blancs). Torr och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, kex och citron. Ett riktigt fynd!

Business klass!

Pierre Peters Cuveé de Réserve (nr 7350) för 269 kr.
Dax för att uppgradera till Champagne. Detta är min stora favorit bland de standardchampagner som Systembolaget har att erbjuda. Med finaste Grand Cru druvor från Le Mesnil slår den alla standard Champagner från de stora husen med råge. En torr, fruktig smak med inslag av äpplen, choklad, nougat och grapefrukt. Vår bröllopschampagne som fortfarande levererar stort värde för varje spenderad krona.

Första klass!
Diebolt Vallois Prestige Brut Blanc de Blancs (nr 97285) för fyndpriset 359 kr.
En lysande Champagne från nya favoritproducenten D-V. Det vara lyser av kvalitet när du tar dig ann denna ljuvliga Champagne från Cramant. En torr och mycket frisk smak med inslag av röda juläpplen, rostat bröd, nougat och grapefrukt sköljer över gommen. Men lova att inte spara den till 12-slaget... Och skicka gärna ett meddelande och tacka mig för tipset! smiley


  • Kommentarer(3)//www.diderot.se/#post308