Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Rödvinsspecial till nyårsmenyns oxfilé 2011

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot tor, december 29, 2011 19:36:12
Till nyårsafton skall det av hävd serveras inbakad oxfile och gärna gratinerad hummer till förrätt. Själv så vi dukar upp med både ostron, hummer, Oxfilé Wellington och en kladdig chokladkaka. Och till detta måste man självklart ha en riktigt bra rödtjut...

Därför har jag tagit fram en lista på rödviner i lämpliga prislägen enligt flygstolsprincipen.

Ekonomi klass
Chilenska Hacienda Araucano Reserva Cabernet Franc (nr 99135) för 89 kr (klicka på länken för att ta reda på var den finns nära dig).
Ett härligt vin där eleganta Frankrike möter temperamentsfulla Sydamerika. Vinet har en fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, örter och vanilj. Mycket prisvärt vin som passar utmärkt till oxfilén.

Ekonomi Extra
Det Italienska kraftpaketet Taurasi (nr 6282) för 150 kr.

Vinet som är producerat av kvalitetsproducenten Feudi di San Gregorio är ett utmärkt komplement till din väl utvalda köttbit. Vinet har en utvecklad och nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, rosmarin, tobak och lakrits.

Business klass
Sydafrikanska The Chocolate Block (nr 2086) för 259 kr.
Superproducenten Boekenhoutskloof presenterar här ett vin i världsklass som undertecknad (intygar på heder och samvete) tycker passar fantastiskt bra till oxfilé. Ett förföriskt fruktigt vin med utvecklad smak med tydlig karaktär av rostade ekfat, inslag av katrinplommon, kaffe, lagerblad, peppar och massor choklad. Bästa årgången hitintills.

Ha en underbar nyårsfest!  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post309