Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Saffran Pasta -Penne Gialle (89/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot tis, januari 03, 2012 19:42:21
Sista saffranpåsen!
Den går till en rätt som påminner mycket om Risotto Milanese. Måste också erkänna att det är första gången jag tillagar pasta på risottovis. Men som risottofantast antar jag utmaningen.

Börja med att hälla 1/2 dl olivolja i en wokpanna och bryn en finhackad rödlök lätt. Under tiden har du förberett 1,5 liter med kött- alternativt ekologisk grönsaksbuljong. När löken börjat få färg tar du 500 gram Penne Rigate gjort på durumvete och häller ner i pannan. Börja med att på risottovis, ta sked för sked, tills det återstår 3 dl av vätskan. Häll i saffran från en påse och blanda ner i resterande buljong och fortsätt med risottoproceduren. Om du vill kan du lägga i 150 gram skuren pancetta som får tillräcklig värme från pastan för att hinna bli klar. Lägg därefter i valfri mängd parmesan. När all buljong utnyttjats är rätten klar. En härlig krämighet uppenbarar sig med perfekt tuggmotstånd och underbar smak.

Kan avslöja att detta redan blivit ett allt mer vanligt förekommande sätt att tillaga pasta i vårt kök. Jag har aldrig tidigare uppnått denna perfekta textur på pastan, när jag kokat den enligt alla konstens regler. Mitt råd är att du försöker redan i veckan, bara du har lite tålamod och ett glas gott vin i väntan på att rätten blir klar.

Bon Appetit!  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post312