Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Beef Wellington - Filetto in crosta al pâté (90/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot lör, januari 14, 2012 18:43:15
Inbakad fest!
Visst har jag lagat inbakad oxfilé tidigare, men inte i denna klassiska version.


Börja med att ta fram smördegsplattor från frysen minst 30 minuter innan matlagningen. Skär svamp i mindre bitar, salta och mixa den tills den är i nästan flytande form. Stek den därefter för att den skall reduceras från vätska för att bli mer omelettliknande.

Därefter tar du en bit oxfilé och steker den runt om under 5 minuter. Ta en stor bit plastfolie och lägg ut Pancetta eller Parmaskinka på den. Smeta ut en mindre burk gåslever och hela svampblandningen. Krydda oxfilén och lägga den över allt gott som du förberett, rulla ihop allt och placera i kylen ca 30 minuter. Under tiden smörjer du en ugnsfastform och sätter ugnen på 200 grader.

När det gått 30 minuter bakar du ut smördegsplattorna och tar ut köttrullen från kylen. Pensla plattorna med äggula, applicera köttet och förslut paketet. Pensla och sätt in den i ugnen ca 20 minuter tills den fått en gyllenbrun färg. Komplettera gärna med en Marsala sås. Mer om den hittar du via denna länk.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post317