Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Ingen blogganka! Duck Á L'Orange - Anatra All'Arancia (91/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot tis, januari 17, 2012 20:13:34
Från en anka till en annan!
Du finner med största sannolikhet frysta ankbröst i din lokala matbutik. Om du känner dig manad kan jag varmt rekommendera dig att pröva denna härliga rätt.


Börja med att hetta upp olivolja i en gjutjärnsgryta och lägg i brösten tillsammans med färsk salvia, salt och peppar. Stek under ca 15 minuter tills köttet får en gyllenbrun färg. Häll därefter i 150 ml kycklingbuljong och 175 ml vitt vin i grytan och låt puttra ca 1 timma.
Under tiden hyvlar du av skalet från två blodapelsiner (utan att få med den vita mellanskiktet), skär skalet i tunna remsor och koka i vatten under 5 minuter.

När köttet är klart tar du upp det och lägger i aluminiumfolie. Pressa ut juice från de två apelsinerna i grytans kvarvarande vätska, tillsätt skalet, häll i lite Marsalavin och låt såsen reduceras utan att för den skull koka upp. När du fått såsen till den rätta konsistensen kan du öppna köttpaketen och skära brösten i lagom aptitliga bitar. Anrätta på ett fat, tillsätt några apelsinklyftor och skalet för extra dekoration.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post319