Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Nyfiken Röd!

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot lör, januari 21, 2012 17:21:56
Nytt vinår kan innebära nya spännande vinupplevelser, men bara om du vågar utmana dig själv. Att våga testa nya druvor från nya länder och producenter ger oerhört mycket tillbaka. Jag säger inte att du skall överge din boxfavorit men ibland våga dig på ett litet snedsprång...

"Of all joys, the joy of expectation is indeed the biggest"
Sören Kierkegaard

Här kommer ett vin som klart lever upp till detta upplevelsemotto. Pangea som betyder hela jorden på grekiska är namnet på vinet från Apalta Vineyards i chilenska Colchaguaregionen.

Detta är ett fusionvin som är resultatet av två stora vinmakares kunnande. John Duval som är fd vinmakare hos den ledande australienska producenten Penfolds tillsammans med Felipe Tosso från Vina Ventisquero. Att de kommer från två olika världsdelar ger en extra krydda som kittlar min nyfikenhet.

Pangea 2008 Syrah (90167) för 279 kr har en mörkröd färg. Doften är stor med fin balans mellan mörka bär, choklad, kaffe och rosmarin. Smaken är muskulös som Arnold S. i fornstora Mr Universum dagar och med utsökt balans som Bruce Lee. Ljuvliga smaker av kaffe, mörka bär, choklad, körsbär och vanilj med fina tanniner. Vinet kan säkert lagras 3-4 år, men dricks redan nu med stor njutning.

Kvalitet 94/100
Prisvärdhet 91/100
Visst är vinet något väl högt prissatt, men ibland måste du delvis bortse från prislappen för att få ta del av nya spännande upplevelser.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post321