Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Ett kålhuvud mer eller mindre! Cavolini di Bruxelles alla Parmigiana (92/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot ons, januari 25, 2012 21:22:29
Nu har vintern slagit till även i Skåne och vi behöver rätter som både värmer och ger extra tillskott på vitaminer och mineraler. Här kommer en föredömlig rätt fylld av dessa viktiga beståndsdelar.



1. Ta en påse med brysselkål och putsa av de yttersta bladen. Lägg i en kastrull och koka tills de blir nästan färdiga (viktigt att de fortfarande är riktigt al dente).

2. När brysselkålen är klara häller du dem i en panna med olivolja och hettar upp den samtidigt som du tillsätter saften från en ekologisk apelsin och 150 gr Pancetta eller motsvarande.

3. När blandningen fått bryna en stund tills Pancettan fått fin färg, tillsätter du salladsnötter och rör om ett par gånger.

4. Avsluta med att anrätta blandningen på ett uppläggningsfat och avsluta med lite Parmesanost.

En ljuvlig vinterrätt som kryllar av livets väsentligheter för att överleva fram till varmare tider.


  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post323