Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Gott och grillat!

Mat och VinSkapad av Per-Olof Diderot lör, mars 31, 2012 14:45:55
För en tid sedan hittade jag en ost som gjorde mig lite förbryllad initialt. Kan verkligen en Camembert vara gjord på getost? Detta fick mig så intresserad att jag köpte hem den för att testa och till min stora glädje var den väldigt smaskig. Osten går att ha till det mesta. Som ett trevligt komplement på ostbrickan, i en quiche men kan också med fördel värmas i ugnen alternativt på grillen. Vill du läsa mer finner du informationen här. Kan varmt rekommenderas nu när påsken närmar sig.
Jag valde att tillaga en rätt bestående av grillade hjortracks, rödbetor och getcamemberten. Så här enkelt är det.
Börja med att förkoka rödbetorna och skala dem när de är nästan klara (viktigt att de har kvar lite tuggmotstånd). Sätt därefter på ugnen och skiva rödbetorna, lägg dem i en form. håll på lite olivolja och honung. Avsluta med att blanda i bitar av osten och skivad portabella. Kan stå i ugnen på 175 grader tills osten får en fin färg. När detta är klart är det bara att slänga på de utsökta hjortracksen på grillen. (Bor du i Malmö kan jag rekommendera att du köper köttet på Gejo vid Erikslust som säljer de bästa racksen jag någonsin fått tag i)

En fantastisk smaklig rätt som ackompanjerades av en läcker Bourgogne från L. Jadot. Vive la France!  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post348