Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Champagneavtryck!

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot tis, augusti 21, 2012 20:24:39

Nu är det några veckor sedan jag kom hem från ännu en underbar vistelse i bubbliga Champagneområdet. Och dax att summera intrycken med ett visst perspektiv.
Människorna:
Trots Champagnes lyxstämpel får man inte glömma bort att vinproducenter är jordbrukare (av det något mer avancerade slaget), men med en stor bubblig passion i livet. Detta skapar en stor ödmjukhet och respekt för vad naturen ger och tar. Att möte dessa människor skapar mycket respekt och kärlek för vad livet verkligen går ut på.

Årgångarnas avtryck:
Många Champagner är oftast en mix av ett antal årgångar för att bevara sin typiska karaktär över tid. Men med Årgångschampagnen är det av förklarliga skäl annorlunda, med mer personliga avtryck årgång för årgång. Här är mitt omdöme efter att ha provat många olika Champagner från olika årgångar och producenter.

2004 - Trögstartade årgången
Den trögstartade som kommer allt mer. Kommer dock aldrig att bli riktigt ihågkommen med några få undantag.

2005 - Uttrycksfulla årgången
Så uttrycksfull och charmerande i sin extravaganta stil. Många producenter tycker att den inte är representativ för en riktigt bra årgång. Håller dock inte med... Är av den fulla övertygelsen att det är en årgång som förför och skapar nya beundrarskaror till den ädla bubbliga drycken.

2006 - Eleganta årgången
Den eleganta årgången som mer än väl representerar det bästa av vad Champagne kan ge oss fans. En återhållsam renhet som skapar välbehag...

2008 - Ultimata årgången "Crème de la crème"
Redan magiförklarad innan den kommit ut till oss konsumenter. I de standard Champagner jag har testat, där 08:an nu är en del, höjs kvaliteten avsevärt. En årgång som har allt och som jag tänker bjuda barnbarnsbarn på... Håll ögon och öron öppna efter vad som komma skall. Du kommer att vara glad att du lyssnade på detta råd längeeeeee.

  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post377