Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Producenter -Kahurangi Estate Pinot Noir 2008

ProducenterSkapad av Per-Olof Diderot tor, april 08, 2010 20:55:35
Kahurangi Pinot Noir 2008 (84934) 155 kr

Jag kommer att skriva om ett antal trevliga Pinot Noir viner från Nya Zeeland som jag testat från systembolagets beställningssortiment. Kul att systembolaget med framgång testar e-beställning av detta sortiment med start i Skåne. Mindre kul är den urusla förändring som skett med färre månadssläpp. Det som för oss vinfantaster har varit som lördagsgodis har reducerats till en semla/fastlagsbulle per år på fettisdagen.

Vinet kommer från Nelson Bay på nordvästra delen av sydön på Nya Zeeland. Vingården anlades på 1970-talet och är en av de äldsta på sydön. Vinets färg är ljusröd och jag måste ärligt erkänna att det är den färgsvagaste Pinot Noir jag någonsin testat. Smaken ger dock betydligt mer med mycket hallon, fin fatkaraktär och aningens lakrits. Detta vin passar utmärkt som fiskvin till en bit torskrygg eller gös. Jag kan inte ge det fyndstämpel men anser att det är väl värt att pröva som ett bra vin från Nya Zeeland och den nya vin världen.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post38